Dzień |
Jadłospis |
Alergeny |
Poniedziałek 26.10.2020r.
|
I- Zupa jarzynowa- 300 ml II- Makaron penne z kurczakiem ,cukinią i suszonymi pomidorami - 300 g, woda z cytryną i miodem - 200 ml |
* mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja
|
Wtorek 27.10.2020r |
I- Krupnik z kaszy bulgur - 300 ml II- Stek wieprzowy z cebulką - 100 g , ziemniaki- 150 g , buraczki - 100 g , Kompot owocowy - 200 ml
|
*mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja |
Środa 28.10.2020 |
I - Kapusniak z kiszonej kapusty- 300 ml II- Ryż zapiekany z jabłkami ,cynamonem i śmietaną - 300 g , woda z cytryna i miodem - 200 ml |
|
Czwartek 29.10,2020 |
I- Zupa pieczarkowa z makaronem - 300 ml II- Filet z kurczaka panierowany - 100 g , ziemniaki- 150 g , marchewka z groszkiem - 100 g , woda z cytryną i miodem -300 ml |
mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja
|
Piątek 30.10.2020 r |
I- Zupa zacierkowa - 300 ml II- Filet z rybny w warzywach po grecku - 150 g ,ziemniaki -100 , woda z cytryną i miodem -200 ml |
|
*Potrawy mogą zawierać składniki , które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, ze szczególnym uwzględnieniem alergenów.
*Szczegółowe informację o składzie produktów dostępne u intendenta szkoły
"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż.”
82-200 Malbork
Plac Narutowicza 15