Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Dzień

Jadłospis

Alergeny

   

Poniedziałek

19.10.2020r.

 

I-  Zupa ogórkowa- 300 ml 

II- Makaron z polewą truskawkową - 300 g, woda z cytryną i miodem  - 200 ml

 * mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

 

         Wtorek  

      20.10.2020r

 

 

 I-  Krupnik z kaszy jęczmiennej  - 300 ml

II- Kotlet schabowy zapiekany z serem - 100 g  , ziemniaki- 150 g , surówka z czerwonej kapusty - 100 g  , Kompot owocowy  - 200 ml

 

 

 

*mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

Środa 

21.10.2020 

I - Zupa szczawiowa z jajkiem- 300 ml 

II- Pulpet wieprzowy w sosie śmietanowym z warzywami- 100 g , ryż- 150 g, surówka z marchewki i jabłka- 100 g , woda z cytryna i miodem - 200  ml

 

      Czwartek

      22.10,2020

I-  Pomidorowa z makaronem  - 300 ml

II-  Udko z kurczaka pieczone- 1/2 szt, ziemniaki- 150 g  , mizeria - 100 g ,  woda z cytryną i miodem  -300 ml 

mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

 

 

Piątek 

23.10.2020 r

I- Zupa fasolowa- 300 ml

II- Filet z łososia pieczony  - 100 g  , ziemniaki - 150 g , surówka z kiszonej kapusty- 100 g , woda z cytryną i miodem -200 ml

 

            *Potrawy mogą zawierać składniki , które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011 w sprawie przekazywania  informacji na temat żywności,  ze szczególnym uwzględnieniem alergenów.

*Szczegółowe informację o składzie produktów dostępne u intendenta szkoły

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-10-19 08:30:02
Ilość wyświetleń: 12630

Materiały dla uczniów

przydatne informacje
Zobacz

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż.”

Janusz Korczak
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej