Dzień |
Jadłospis |
Alergeny |
Poniedziałek 09.12.2019
|
I- Czerwony barszcz -300 ml II- Pierogi ruskie - 5szt , kompot owocowy - 200 ml |
|
Wtorek 10.12.2019r |
I- Krupnik z kaszy jaglanej - 300 ml II- - Kotlet devolaj z masłem i zółtym serem - 100 g ,ziemniaki -150 g, sałata w sosie smietanowo-jogurtowym - 100 g , woda z cytryną i miodem - 200 ml
|
*mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja |
Środa 11.12.2019 r. |
I- Żurek zabielany -300 ml II- Spagetti - 300 g , kompot owocowy - 200 ml |
* mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja |
Czwartek 12 .12.2019 r |
I- Zupa grzybowa z makaronem - 300 ml II- Pieczen rzymska w sosie - 100 g , ziemniaki - 150 g , fasolka szparagowa -100 g , kompot owocowy -200 ml |
mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja
|
Piątek 13.12 .2019 r |
I - Zupa zacierkowa - 300 ml II- Filet z łososia pieczony - 100 g , ziemniaki - 150 g .surówka z kiszonej kapusty - 100 g ,woda z cytryną i miodem - 200 ml |
mleko krowie seler gluten jaja gorczyca soja |
*Potrawy mogą zawierać składniki , które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, ze szczególnym uwzględnieniem alergenów.
*Szczegółowe informację o składzie produktów dostępne u intendenta szkoły
"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż.”
82-200 Malbork
Plac Narutowicza 15