Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Dzień

Jadłospis

Alergeny

   

  Poniedziałek

   20.05.2019r

     

 

 I - Barszcz ukraiński  -300 ml

II- Kotlet pożarski -300 g , ziemniaki - 150 g ,sałatka wiosenna ze słonecznikiem- 100 g  kompot owocowy  - 200 ml

 

 

*mleko krowie

gluten

Seler

Gorczyca

 jaja

soja

 

         Wtorek

      21.05.2019r

 

 

 I- Zupa brokułowa   - 300 ml

II-  - Makaron po bolońsku - 300 g , kompot owocowy  - 200 ml

 

 

 

*mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

           Środa

        22.05.2019 r

I- Zupa ryżowa   - 300 ml

II-  Udko z kurczaka pieczone- 1/2 szt, ziemniaki  - 150 g , surówka z marchewki   - 100 g   ,  woda z cytryną i miodem  -200 ml       

 * mleko krowie

seler

 gluten

 jaja

gorczyca

soja

     Czwartek

     23.05.2019

I- Zupa ogórkowa  -300 ml

II- Schab w sosie własnym - 100 g , kasza bulgur  - 150 g, fasolka szparagowa - 100 g

woda z cytryną i miodem- 200 ml

mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

 

 

 Piątek

24.05.2019.

I- Zupa zacierkowa- 300 ml

II- Filet rybny panierowany- 100 g ,ziemniaki- 150 g, surówka z kiszonej kapusty- 100 g

Kompot owocowy- 200 ml

mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

            *Potrawy mogą zawierać składniki , które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011 w sprawie przekazywania  informacji na temat żywności,  ze szczególnym uwzględnieniem alergenów.

*Szczegółowe informację o składzie produktów dostępne u intendenta szkoły

 

 

 

 

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy
Zobacz

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż.”

Janusz Korczak
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button