Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Jadłospis

Dzień

Jadłospis

Alergeny

   

Poniedziałek

26.10.2020r.

 

I-  Zupa jarzynowa- 300 ml 

II- Makaron penne z kurczakiem ,cukinią i suszonymi pomidorami - 300 g, woda z cytryną i miodem  - 200 ml

 * mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

 

         Wtorek  

      27.10.2020r

 

 

 I-  Krupnik z kaszy bulgur - 300 ml

II- Stek wieprzowy z cebulką - 100 g  , ziemniaki- 150 g ,  buraczki - 100 g  , Kompot owocowy  - 200 ml

 

 

 

*mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

Środa 

28.10.2020 

I - Kapusniak z kiszonej kapusty- 300 ml 

II- Ryż zapiekany z jabłkami ,cynamonem i śmietaną - 300 g  , woda z cytryna i miodem - 200  ml

 

      Czwartek

      29.10,2020

I-  Zupa pieczarkowa  z makaronem  - 300 ml

II-  Filet z kurczaka panierowany - 100 g , ziemniaki- 150 g  , marchewka z groszkiem  - 100 g ,  woda z cytryną i miodem  -300 ml 

mleko krowie

seler

gluten

jaja

gorczyca

soja

 

 

Piątek 

30.10.2020 r

I- Zupa zacierkowa - 300 ml

II- Filet z rybny w warzywach po grecku - 150 g ,ziemniaki -100 , woda z cytryną i miodem -200 ml

 

            *Potrawy mogą zawierać składniki , które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011 w sprawie przekazywania  informacji na temat żywności,  ze szczególnym uwzględnieniem alergenów.

*Szczegółowe informację o składzie produktów dostępne u intendenta szkoły

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-10-26 07:59:02
Ilość wyświetleń: 12986

Materiały dla uczniów

przydatne informacje
Zobacz

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż.”

Janusz Korczak
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej